Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2016. szeptember 03., 09:10Lenti Mária ünnep és főzőverseny

A Magyar Kolping Szövetség Nyugat-magyarországi Körzete VI. alkalommal rendezte meg a körzeti főzőversenyt.

Kolping családok főzőversenye Lenti-Szombathelyen

 

Már hagyománnyá vált, hogy a Kisasszony ünnepéhez közel eső szombaton délután szentmisével köszöntik égi Édesanyánkat a Lentiszombathelyi és lenti hívek. A Szűzanya köszöntéshez  több mint 10 éve hozzá kapcsolódik a Kolping Családok regionális találkozója is, melyet a Lenti Szent Katalin Kolping Család szervez. Idén 6. alkalommal a találkozó kiegészült a Nyugat-magyarországi  Kolping családok részére szervezett főzőversennyel.

 

Szombathely Város Kolping Egyesületének 16  tagja  az idei évben is szeptember 3-án szombaton  7,30 kor indult útnak Lentiszombathelyre, hogy részt vegyenek a Kolping közösségek főzőversenyén.

 

9 óra körül érkeztünk meg a kultúrházhoz, ahol már a Lenti, Alsópáhoki és Körmendi csapatokat megkezdték sátraik felállítását. Nem sokkal utánunk begördült a Veszprémiek autóbusza is. Mindenki ismerősként köszöntötte egymást, hisz évek óta együtt, jó hangulatban töltjük szeptember első hétvégéjét együtt. .

 

 A  szép, napsütéses időben  a főzőversenyre 7 csapat nevezett be.

Horváth László Lenti város polgármestere köszöntőjében   tartalmas, testvéri együttlétet , jó főzést, versenyzést kívánt minden résztvevőnek  

Hét csapat bográcsai alatt kezdett lobogni a tűz. A csapatok minden tagja szorgosan dolgozott a konyhai előkészítésben. Közben előkerültek a pálinkás „butykosok” és borosüvegek, melyekből a csapatok egymást is kínálgatták, miközben kérdezgették egymást, hogy  mi van azokkal, akik nem tudtak az idén eljönni.  Hogy az ital jobban csússzon    zsíros kenyeret, langallót,  pogácsát is fogyasztott mindenki.

12,30 -ra mindenkinek elkészült az ebédje. Megterítettünk,  és asztalhoz ültünk, hogy  együtt elfogyasszuk  a nagyon finom, ízletes palóc levest, mely  elsődlegesen Szilvágyiné Marikának köszönhető. 

Közben a zsűri is megkezdte munkáját, melyet nehezített, hogy  ez évben egy kicsit más volt, mint az előző 5 alkalommal, mert  minden csapat mást főzött. A mi csoportunk palóclevest készített.    

14 órakor került sor az eredményhirdetésre. Az első három helyezett egy kis jutalmat kapott. A  polgármester különdíjat ajánlott fel az egyik csapat számára. 

A Szombathelyi Kolping csoport a zsűri döntése szerint  III. helyezett lett. 

Eredményhirdetés után a Kolping zászlókkal  levonultunk a Mária fához, ahol Takács András újmisés pap mutatta be a hálaadó szentmisét, mely után  egy kis kulturális műsor következett. Egy fiatal – tehetséges fiú citerázott és énekelt. 

Visszazarándokoltunk a kultúrházhoz, ahol a még a helyi Kolping család tagjainak  vendéglátását élvezhettük. 17 óra körül kezdtek el a csoportok szedelőzködni és indulni. Azzal búcsúzva, hogy   Isten éltesse közösségeinket és jövőre ugyanitt találkozzunk .


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar