Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2017. szeptember 02., 08:16Regionális Kolping Családi Nap 2017.09.02

Lenti Szent Katalin Kolping Család szervezésében a Nyugat-magyarországi Kolping Családok találkozójára került sor Lentiszombathelyen.

A  Lenti Szent Katalin Kolping Család immár 8. alkalommal rendezte meg a Nyugat-magyarországi Kolping családok találkozóját és főzőversenyét.

A programom Veszprém, Körmend, Szombathely és Lenti Kolping családjai vettek részt.

A Szombathely-Oladi Kolpin családból 9 fő  reggel 6 órakor  az Interspar Áruház parkolójában találkozott, ahol még  néhány szükséges anyag megvásárlását követően 3 autóval indultunk el a találkozóra. 8 órakor - elsőként érkeztünk Lentiszombathelyre. A házigazdák örömmel fogadtak bennünk. A sátor felállítása után megkezdtük az ebédhez szükséges alapanyagok (paprika, paradicsom, hagyma) felvágását. Közbe megérkeztek a körmendi, majd a veszprémi kolpingook is. Régi ismerősökként köszöntöttük egymást. Előkerültek a kisüstik, pálinkák. Zsíroskenyér, langallo,  sütemény is volt minden asztalon.  A résztvevőket  elsőként a házigazda Kolping család nevében Kovács András titkár  köszöntötte, majd a prézes és a polgármester is  köszöntötte a résztvevőket. A főzőversenyen 5 csapat indult. Minden csapat saját maga döntötte el, hogy mít készít, így  volt a Pincepörkölt  "Lenti" módra, Körmendi csülökpörkölt, gulyás, birkapörkölt,  sült keszeg is. A csapatok  tagjai - míg a  bográcsban készült az ebéd -  beszélgettek és egymást  kinálgatták a saját "hozott" italokkal, pogácsával, süteménnyel.

A délelőtt folyamán sütött a nap, de egy  kicsit fújt a szél.  

 Az ebéd elkészült, mindenki igyekezett az asztalokat díszesen megteríteni. László atya  áldásáva és közös étkezés előtti imával jó étvágyat kivánt mindenkinek. A zsűri   a Művelődési Házban kóatolta meg a a csapatok által készített ételeket. 

1/2 2 kor került sor az eredményhirdetésre.

Első helyezett a Lenti Kolping Család, második helyezett a Szombathely-Oladi Kolping Család, harmadik helyezett a Veszprémi Kolping Család lett, de többi csapat is kapott emléklapot. Az eredményhirdetés közben elkezdett szemerkélni az eső, ezért a  szervezők  úgy döntöttek, hogy a Mária-fához nem megyünk le, hanem a Művelődési Házban lesz a Kolping mise. Minden csapat összepakolt, mely közben már egyre jobban megeredt az eső. A 14 órakor kezdódó misét  az újmisés Csaba atya celebrálta. A Lenti és a Muravidéki Tv felvételt készített.

A mise keretében az újjá alakult Kolping Családok  tagjai fogadalmat tettek, mad a mise után a Lenti Kolping Család dalosai adtak kulturális műsort.

A műsor után még egy kis ideig beszélgettünk,  majd elköszöntünk azzal, hogy jövőre ismét találkozunk. . 



« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar