Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2019. április 27., 21:30Biri elnökségi ülés, és Biri Kolping Család 25 éves jubileuma

A Magyar Kolping Szövetség 2019. április 26-án kihelyezett elnökségi ülést tartott Biri községben

A Magyar Kolping Szövetség 2019. április 26-án kihelyezett elnökségi ülést tartott Biri községben, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nagykállói járásban található.

Az elnökségi ülés és a szállásunk a Le Til Kúriában volt.  A kozmopolita kastély megálmodója Csontos Tamás, a 25 éves Nagykálló-Biri Kolping család elnökének Almási Lászlóné Katinak az unokája.  A kastély a stílus és az elegancia jegyében épült, a csend, a béke és a nyugalom határában.  Megérkezésünkkor kedves fogadtatásban volt részünk.A kúria és az étteerem  minden dolgozója előzékeny, udvarias és nagyon segítőkészvolt, melyet ezúton is köszönünk nekik.  A Műv- Ész étteremben finom ebédet kaptunk., majd visszamentünk a kúriába.  Az elnökségi ülés  előtt a BIRI dalosok énekkel köszöntöttek bennünk, majd  megkezdtük a munkát, hisz sok fontos megbesélni való volt. Az elnökségi ülést 19 órakor megszakítottunk a vacsorával, Amig az asztalt megterítették, addig Katika ajándéktasakott adott át az elnökség tagjainak, mely tartalmazta a 25 éves Nagykálló-Biri Kolping család 25 évét bemutató kiadványt,  "Almási Lászlóné  "GÖMBI MESÉLJ" cimű könyvet, jegyzetfüzetet és tollat.  A finom vacsora után folyattuk még az elnökségi ülést.

Szombaton a reggelit a Műv-Ész étteremben fogyasztottuk el, mely közben eleredt az elő. 10 órára átmentünk a Kossuth u. 6. szám alatti Páduai Szent Antal  római katolikus templomba.(E kis településnek van még Szent Mihály főangyal görög katolikus temploma is)

Vitai László prézes a Kolping naptárról -  az alábbi  kínai mondás felolvasásával kezdte beszédét  „Nem abban van a dicsőség, hogy sohasem buksz el, hanem abban,  hogy mindig felállsz, akárhányszor elbuksz”.  Ünnepi köszöntőt mondott Kövesi Ferenc atya,  országos prézes. 23 fiatal avatására került sor, akik felolvasták az eskű szövegét, majd  Bánhidy Vajk alelnök Kolping jelvényt adott át.  A beszédek közben a  Biri dalosok  énekeltek. A  program végére elállt az eső, kisütött a nap, és átsétáltunk a Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Középiskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolába (Biri, Mező utca 21.), ahol a felavatott Kolping diákok vetélkedőn mérték össze tudásukat. Az emeleten a Kolping Család 25 évét bemuttó kiállítás volt.. Az iskola éttermébe hozták át a Műv-Ész étteremben készített finom, bőséges  ebédet.  Indulásunkkor érkeztek meg a Váci Kolping család tagjai, akikkel köszöntöttük egymást. Elköszöntünk  vendéglátóinktól - a Biri Kolpingcsalád tagjaitól, akiknek ezúton ismételten  köszönjük a családias vendéglátást, a jó ellátást. Munkájukhoz további erót, kitartást kívánunk. 


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar