2019. május 01., 06:19Egyházmegyei zarándoklat

Több éves hagyomány, hogy a Szombathelyi Egyházmegye minden év május elsején zarándokutat szervez, valamely kegyhelyre.
Idén a 2018. május 1-én boldoggá avatott Brenner Jánosnak (1931. dec. 27.-1957. dec. 15.) a brutálisan meggyilkolt fiatal káplánnak halála helyszínére, a Rábakethely és Zsida közötti erdőben emelt kápolnába zarándokolt a mintegy 2000 főnyi hívő.

Kolping Családunk több tagja is részt vett ezen az ünnepélyes eseményen, ahol Körmendről és Lentiből érkező Kolping családtagokkal is találkoztak.

Az egyik gyalogos utat Dr. Székely János püspök Szentgotthárd-Máriaújfalutól, mintegy 4 kilométeren keresztül, a másikat, a rövidebbet (2 km) Császár István helynök vezette.

Ezeken a helyszíneken végezte áldásos munkáját Brenner János, aki nagy népszerűségnek örvendett a környéken. Mint ismeretes, hamis indokkal beteghez hívták, vitte magával az oltáriszentséget, melyet utolsó leheletéig védelmezett.

Az ünnepi szentmisét Ǟ̎gidius Zsifkovics , a kismartoni,és dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök az egyházmegye számos papjával együtt celebrálta a „Jó pásztor” kápolnában.

A szentmise alatt itt helyezték el a vértanú ereklyéjét, melyet Brenner József, a paptestvér hozott el a zarándokok kíséretében a rábakethelyi templomból. Délután a több választható program közül mi a zenés ifjúsági dicsőítésen vettünk részt, majd Brenner József osztotta meg emlékeit a családról, a gyermekorról és a szörnyű esemény körülményeiről.

Gyönyörű nap volt, a püspök úr szavai szerint még a Húsvét fénye ragyogott ránk.

A lélekemelő, imádságos, emlékezetes nap sokáig a szívünkben marad.