Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2020. február 09., 18:55Kolping Családok elnökeinek, titkárainak továbbképzése Esztergom

A Magyar Kolping Szövetség a Kolping családok elnökei és titkárai részére továbbképzést szervezett 2020. februrá 8-9-én Esztergomba

A továbbképzés témája a Kolping mozgalom jelen és jövője. A program helyszíne Esztergomban a Szent Adalbert Központ - és a Szent Adalbert Hotel volt. 

A távolabbról érkező Kolping Testvérek részére már pénteken biztosították a szállást. Mi is péntek délután érkeztünk. 

Február 8-án szombaton 7,30 - 9 óra között bőséges svédasztalos reggelit kaptunk, mely után átsétáltunk a konferencia terembe, ahol már gyülekeztek a reggel érkező  résztvevők. A regisztrációt   követően Urbán Judit országos titkár - és szervező köszöntötte a megjelenteket és bemutatta  az előadókat. 

Elsőként Tomic Melinda a Szerbiai Kolping Szövetség munkájáról adott tájékoztatást.  A kávészünet után az előadást Brigitta Kéri folytatta, aki ugyancsak Szerbiából érkezett és a Szerbiai Kolping munkáról adott tájékoztatást. 

Ebéd előtt még volt egy kis idő, melyet Szabó János vagyonkezlő kihasznált, és az önálló gazdálkodást folytató Kolping Családoknak felhívta figyelmét az adóbevallásokra.

Finom és bőséges ebédet kaptunk, mely után Kaiserné Jósvai Ágnes a Gödöllői Kolping Család példáján keresztül bemutatta a fiatal családok megszólításának lehetőségét. 

A Kolping Ifjúságról  az egyetemista Szrenka Ágoston tartott előadást. 

17 órára elmentünk a Bazilikába szentmisére, majd utána elfogyasztottuk az ismételten finom, nagyon bőséges vacsorát. 

Február 9-én vasárnap a szálláshelyen ismételten  bőséges svédasztalos reggeli volt,  majd   a konferencia teremben folytatódott az előadás. Bánhidi Vajk kettős minőségben volt jelen. Egyrészt, mint a Kolping Szövetség alelnöke, másrészt mint a KOSZISZ igazgatója. Előadsásának témája a Magyar Kolping Szövetség együttműködési lehetőségei a Kolping Intézményekekel.  

A konferencián nagyon sok hasznos dolgot hallhattunk.Barátságos légkörben mindenki nagyon elégedett volt. A szervezésért ez úton is köszönetünket fejezzük ki Juditnak. 

 

 


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar