Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2014. szeptember 23., 00:03Kolping ereklye Szombathelyen

2005 márciusában hozta Magyarországra a Nemzetközi Kolping Szövetség főprézese Boldog Kolping Adolf ereklyét, mely a Pétfürdői kápolna oltárába került elhelyezésre. Kolping Adolf születésének 200. évfordulóján döntött úgy a Magyar Kolping Szövetség, hogy az ország valamennyi egyházmegyéjébe elviszik az ereklyét. Szombathelyre szeptember 12-én Kövesi Ferenc országos prézes hozta el Adolf Kolping ereklyét, amelyet a Kálvária templomban láthattak a hívek és a Kolping Egyesület jelenlévő tagjai.

Az ünnepen Császár István püspöki helynök mondott szentbeszédében utalt arra: az emberekben manapság sok a félelem, de ez nem kell, hogy eluralja a hétköznapjainkat. Boldognak, vidámnak kell lennünk, és így legyőzhetjük a nehézségeket. A Kolping mozgalom és Adolf Kolping szellemisége ma is aktuális, mondta Köves Ferenc prézes. Szükség van a mozgalom megújítására, egyebek között ezért is szervezték az ereklyelátogatást. A szentmisét követően imaórát tartottunk, majd az oratóriumban Köves Ferenc atya beszélgetett a résztvevő – szombathelyi, körmendi és lentiszombathelyi kolpingosokkal. Sajnos – mivel ez a nap munkanap – nem tudott minden Kolping tag jelen lenni – a körmendi csoport is hamar visszaindult – mert délutános műszakba mentek dolgozni.

A lentiszombathelyieket elkísérte prézesük is. A három Kolping család között régi jó kapcsolat van, egymás rendezvényein gyakran vesznek részt. Körmendiek által szervezett Pinkakertesi „Mária zarándoklaton” , illetve a lentiszombathelyiek „Mária zarándoklatán” mely az utóbbi években a Kolping nyugati körzetének főzőversenyével került megrendezésre. Ez évben Szombathelyről busszal érkezett a 36 fős csoportunk. Igaz, hogy a főzőversenyen nem lettünk helyezettek, de énekkarunk – Lászlóné Patay Judit vezetésével – és fia családjának zenekari kíséretével – nagy sikert aratott.

A beszélgetés során elhangzott, hogy kevés a fiatal. Szombathelyen a Kolping tagok a város különböző plébániáihoz tartoznak, és   sajnos a városban kevesen hallottak Kolping Adolfról é s a Kolping mozgalomról. Jó lenne, ha valamilyen „szóróanyag” készülne a Kolping mozgalomról, amit ki lehetne helyezni a plébániákra, iskolákba.

A Martineum Felnőttképző Akadémián elfogyasztott közös ebéd után még egy kicsit elbeszélgettünk. Feri atya tájékoztatást adott a Kolping programokról – kiemelve a prézes találkozót, mely novemberben Alsópáhokon lesz.

Ez úton is köszönjük Feri atyának szombathelyi látogatását bízva abban, hogy többször fog eljönni hozzánk.

Szombathely, 2014. szeptember 12.

A rendezvényről a Vas Népében, a Martinus újságban jelent meg cikk, melyek internetes elérhetőségei:

Továbbá a szombathelyi TV is készített egy kis híranyagot: www.tvszombathely.hu


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar