Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2019. szeptember 07., 10:00Kolping Körzeti gyalogos Mária zarándoklat és főzőverseny

14. alkalommal rendezte meg a Lenti Szent Katalin Kolping Család a nyugatmagyarországi Kolping Családok részére a Mária zarándoklatot és főzőversenyt.

Szombaton reggel a szomorkás időjárás ellenére 8 órától érkezetek  a Lentiszombathelyi Művelődési  Háznál  Balatonföldvár, Veszprém, Körmend, Szombathely-Olad, és Lenti   Kolping család tagjai, valamint Lenti Egyházközösség csapata. Eltelt egy év, és újból itt vagyunk. Köszöntöttük egymást, s érdeklődtünk azon ismerősök felől, akik most nem tudtak eljönni a programra.

Összesen 6 csapat  több mint 100 résztvevője   felállította  a sátrakat, majd a résztvevőket Antal  Mária Magdolna elnök, Kovács András titkár, Ipacs Bence prézes és  Lenti polgármestere köszöntötte.

A jól összeszokott Kolping családok megkezdték a főzést. Egyik csapat  székelykáposztát,   a másik töltöttkáposztát,  a harmadik babgulyást, a negyedik csülökpörköltet, az ötödik marhalábszár pörköltet készített, míg  a hatodik sült halat. A főzőverseny zsűrijének tagjai a  Kolping családok prézesei és Lenti Polgármestere volt. Míg a szűri meghozta a döntését, addig a családok megették főztjeiket.

Az eredményhirdetés során a zsűri elnöke elmondta, hogy nehéz dolguk volt, mert szinte csak nüánsz béli különbségek voltak az egyes ételek között. Minden csapat kapott egy emléklapot.

A résztvevők énekszóval elindultak a Mária fához, hogy Szűz Maria tiszteletére részesei legyenek az erdei szentmisének.

Délután a résztvevő Kolping családok kulturális műsort adtak elő. Egyik család itt a Mária fánál nótacsokorral mutatkozott be, és egy humoros verset hallhattunk, majd visszamentünk a kultúrházhoz, ahol a Lenti Család nótaköre ismert dalokat adott elő zongora kisérettel. A Szombathely-Olad Kolping család   egy  kabaré jelentet mutatott be „ Úrihölgy és parasztasszony a buszmegállóban”  címmel, melynek nagy  sikere volt.

A műsorok után szeretetvendégség volt, majd a Kolping családok úgy  búcsúztak el egymástól, hogy jövőre, ugyanitt találkozunk.


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar