Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2022. szeptember 03., 07:51Lenti zarándoklat - főzőverseny

16. alkalommal rendezte meg a Lenti Kolping család zarándoklatát a Mária Fához - és a dunántúli Kolping családok főzőversenyét

 

Kolping Családunk szeptember 3-án, szombaton reggel 7 órakor indult Lentiszombathelyre a szombathelyi Interspar parkolójából személygépkocsival (11 fővel), hogy részt vegyen a 16. alkalommal megrendezésre kerülő, a Magyar Kolping Szövetség nyugati körzete által szervezett főzőversenyen és zarándoklaton. Lentiszombathely városrészben a tölgyes mellett egy úgynevezett "képes fát" láthatunk, ami egy Mária-szobrot őrző idős tölgy. A népi vallásosság emléke valószínűleg a XIX. században keletkezett.

Minden évben a Kisasszony ünnepéhez közeli szombaton az ősi Mária-fa alatt felállított oltárnál mutatnak be szentmisét Szűz Mária tiszteletére.

16 éve teremtett hagyományt a Lenti Szent Katalin Kolping Család a Magyar Kolping Szövetség támogatásával, hogy a nyugati körzet területén lévő Kolping szervezetek főzőversenyt rendezzenek, és részt vegyenek a feldíszített Mária-szobor előtti ünnepi szentmisén.

Fél 9 körül érkezett kis csapatunk a lentiszombathelyi Művelődési Házhoz, ahol a helyiek finom süteményekkel kényeztették a résztvevőket. A szépen gyepesített udvaron megkezdődtek az előkészületek, pavilonállítás, főzőszerkezet összeszerelés, gyors hús-és zöldségaprítás. Csodálatos idő, ragyogó napsütés, kellemes meleg volt.

Közben megérkeztek a Körmendi és a Balatonföldvári Kolping Család tagjai is, valamint 2 fő

Kaposvárról.

Fél 10-kor indult a zarándoklat a  Mária-fához. 10 órakor szentmisét celebrált a lenti Kolping

Család prézese, Lendvai Zoltán. A szentmise befejezése után a zarándokok visszatértek a főzés helyszínére.

A mi családunk mangalica zsíron készült csülökpörköltet készített dödöllével és nokedlival. 

Az ételek elkészülte után a zsűri megkezdte a kóstolást, és a kiértékelést.

Nem volt könnyű dolguk, hiszen minden csoport nagyon finomat főzött. Ebéd után ünnepélyes eredményhirdetés keretében a résztvevők emléklapokat kaptak. Sorrendet nem hirdettek, mert mindenki „kitett magáért”, de a szombathelyi Kolping Család részesült abban az elismerésben, hogy a Vándor Fakanalat egy évig őrizheti.

A program kulturális műsorral folytatódott, amit a Balatonföldvári Kolping Család tagjai mutattak be. 

A műsor után még volt egy kis morzsaparti, majd elköszöntünk egymástól azzal, hogy jövőre ismét találkozunk.

 


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar