Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2022. szeptember 18., 12:08Pestszenterzsébetiek látogatása

Pestszenterzsébeti Kolping Család látogatása Szombathelyen

A pestszenterzsébeti Kolping Család látogatása

Narancssárga-fekete sálat, nyakkendőt viselő kis csoport zsibongott a Batthyány templom bejárata előtt. Ők a 85 éves pesterzsébeti vagy ahogy ők használják, a Pestszenterzsébeti Kolping tagjai voltak.

Szombathelyi látogatáson vettek részt október 18-19-én. Délelőtt előző elnökünk, Kőszegfalviné Pajor Klára idegenvezetésével tekintették meg történelmi városunk nevezetességeit, majd a Martineumban bejelentkeztek éjszakai szállásukra. Korántsem megfáradva érkeztek az esti szentmisére a Batthyány templomba, amelyet a szombathelyi család prézese, Gaál Sándor atya szolgáltatott. A szentmise meghitt légkörű volt, hiszen a rendhagyó istentiszteleten csak a két Kolping család vett részt.

A szertartást követően a vendégek vezetője, Takács István elnök úr és a szombathelyi család részéről Lajos Ferencné dr. Pere Hedvig mutatta be Pesterzsébet, illetve Szombathely városát és a Kolping családok múltját, működését.

A tartalmas bemutatkozások után Sándor atya vendégül látta szeretetlakomán a vendég és a helyi Kolping családok tagjait. A szombathelyieknek ez az alkalom egyszersmind a havi rendszeres együttlét alkalmát is jelentette. Jó hangulatban, felszabadult beszélgetésekkel töltöttük el az estét, amely jókedvű dalolással végződött.

Rendkívüli módon szép élmény volt a találkozó, mert az együvé tartozás, a közösséghez tartozás érzését erősítette bennünk.


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar