Márton Áron u.55

2024. június 21., 10:38Prézesünket 60. születésnapján köszöntöttük

A június 8-i, szombat esti szentmisében emlékezett meg arról, hogy olyan dolog történt vele, ami még sosem: 60 éves lett.

Mi kolpingosok, a június 10-i összejövetelen köszöntöttük őt.

A család tagjai szeretettel köszöntötték a hatvanasok társaságában. Bizony szép számmal vagyunk, akik áthaladtuk ezt a kerek számot, s gyakran elcsodálkozunk, hogy szaladhattak el így az évek. Egyúttal az figyelmébe ajánlottuk Arány János rövid versét az évek számáról, hogy talán meg is állhatunk a hatvanas évekkel!

Nyolcvan év
Ritka szép;
Hetven év
Jó, ha ép;
Hatvan esztendő:
Untig elegendő.

Erre az alkalomra nem terveztünk más programot, csak ünnepeltünk: atya olyan ajándékcsomagot kapott tőlünk, amibe csupa ínyencséget csomagoltunk: fürjtojás, homoktövis szirup, töltött házi sajttekercs, tökmagkrém, étcsoki, lazackrém, illy kávé, a teljesség igénye nélkül. Bízunk benne, hogy amit ismer az ízleni fog neki, amit nem, azt megkedveli. Meglepetésként Esterházy tortát is csináltattunk neki, amit rögtön szét is osztott közöttünk.

Jó volt egyszer kötetlenül beszélgetni, sztorizni, némi bor és házi diópálinka is került az asztalra a szendvicsek és az otthon készült sütemények mellé.